Θεσσαλονίκη, 19-9-2019
Αρ.Πρ.: 9447


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Έκδοση ποντιακού περιοδικού – σταυρόλεξου Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος «‘ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΛΩ». “

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, στα πλαίσια των δράσεων και των στόχων που έθεσε εν όψει του επετειακού έτους 2019, χρονιά ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αποβίβαση του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην Αμισό, υλοποιεί και σας παρουσιάζει έναν ακόμη στόχο της.

Την έκδοση ενός περιοδικού – σταυρόλεξου, 52 σελίδων, που τιτλοφορείται «‘ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΛΩ», στην οποία εκτός των κλασσικών περιεχομένων, περιλαμβάνονται επιμορφωτικά στοιχεία σχετικά με την ιστορία και την παράδοση του Πόντου.

Η εν λόγω έκδοση στοχεύει :

  • Να προβάλλει τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από την Γενοκτονία και να αποτίσει φόρο τιμής στους Έλληνες που έχασαν την ζωή τους, εκδιωκόμενοι από τις πατρογονικές εστίες.
  • Να αναδείξει όλες τις πτυχές του ποντιακού πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα.
  • Να θυμίσει την αξία της διαλέκτου μέσα από πρωτότυπα σταυρόλεξα.
  • Να γίνει σύμμαχος των Ποντίων αδερφών,που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τα ιδανικά στις επόμενες γενιές.
  • Να ψυχαγωγήσει τους ομιλούντες της ποντιακής διαλέκτου και να εξοικειώσουν την νεότερη γενιά με αυτήν.

Το τεύχος « ’ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΛΩ» αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια, η οποία ευελπιστούμε να αγκαλιαστεί από κάθε Πόντιο, που θέλει να «δοκιμάσει» τις γνώσεις του και όχι μόνο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την επιμέλεια του περιοδικού απευθύνουμε στην Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, στο Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης, στην Αναστασία Μαχαιρίδου Φιλόλογο – Εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου και όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοσή του.

Για τη διάθεση του περιοδικού μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Ομοσπονδίας (2313054737 e-mail: info@poe.org.gr) ή στο trapezounta.gr

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης