Θεσσαλονίκη, 14/ 11/ 2022

                   Αρ.Πρ.: 11215


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Αντίδραση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη και του Εκρέμ Ιμάμογλου.»

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το κατάπτυστο συμβάν στο τελωνείο της Σμύρνης, στήριξε και υπερασπίστηκε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως φαίνεται και στο Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας μας, με αρ. πρωτ. 11.197/07-11-2022.

Στη συνέχεια όμως, ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του κ. Κώστα Μπακογιάννη και του κ. Εκρέμ Ιμάμογλου για το ίδιο γεγονός. Με έκπληξη και απέραντη δυσφορία, ακούσαμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να επαινεί και να προβάλλει ως φωτεινό παράδειγμα το ιστορικό ατόπημα του Ελ. Βενιζέλου, αναφορικά με την πρόταση του για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον σφαγέα τριών χριστιανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τους πόθους και διεκδικεί τα αιτήματα των απογόνων όσων δεν γενοκτονήθηκαν από τα στίφη του Κεμάλ. Αγωνιζόμαστε για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τους Νεότουρκους του «υποψηφίου Νομπελίστα».

Τέτοιου είδους δηλώσεις, από τον πρώτο τη τάξει Δήμαρχο της Ελλάδας, δημιουργεί συγχύσεις και εύλογα ερωτηματικά ως προς τους επιδιωκόμενους σκοπούς. Γεμίζει με αγανάκτηση τους Έλληνες προσφυγικής καταγωγής, που φέτος τιμούν, υπό την αιγίδα της Πολιτείας, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, να ανακαλέσει την επίμαχη διατύπωση του και όλους τους πολιτικούς της χώρας μας, να τιμούν την Εθνική όσο και την προσωπική τους αξιοπρέπεια, γιατί δεν γίνεται να προσέρχονται στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας και να καταθέτουν στεφάνια βγάζοντας πύρινους λόγους, ενώ την επομένη υμνούν τον σφαγέα των προγόνων μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου