Θεσσαλονίκη, 24/ 04/ 2019

Αρ.Πρ.: 9177


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του εφήβου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα & Συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη.”

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ο πρόεδρος της Παμποντιακής  Ομοσπονδίας Ελλάδος  κ. Τοπαλίδης παρευρέθη, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του εφήβου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα.  Μία εκκρεμότητα ετών αποκαταστάθηκε, με πρωτοβουλία του κ. Καμίνη, και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί πλέον την πρωτεύουσα. Επόμενο βήμα αποτελεί η τοποθέτηση ενός κεντρικού μνημείου αφιερωμένο στην Γενοκτονία των προγόνων μας, που τόσα χρόνια λείπει από την πρωτεύουσα της χώρας. Η απόφαση έχει ληφθεί, το προηγούμενο διάστημα από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, και βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Δήμαρχο προσωπικά προκειμένου να υλοποιηθεί.

Ακολούθως το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκη. Στην συνάντηση η Ομοσπονδία εξέφρασε τον προβληματισμό και μετέφερε τον αναβρασμό των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της για τις πρόσφατες δηλώσεις Καιρίδη. Εξέθεσε τα ζητήματα που απασχολούν τον οργανωμένο ποντιακό χώρο αναφορικά με την Γενοκτονία ιδιαίτερα στα πλαίσια της διεθνοποίησης του ζητήματος από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας καθώς και το ζήτημα της Παναγίας Σουμελά.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σαφή, ξεκάθαρη και παγιωμένη θέση στο ζήτημα της Γενοκτονίας και πως οποιοσδήποτε μετέχει στα ψηφοδέλτια του κόμματος ασπάζεται την θέση αυτή. Τόνισε την ανάγκη ανάληψης ενεργού ρόλου της πολιτείας στο ζήτημα της διεθνοποίησης και προχώρησε σε δηλώσεις για την εκατονταετία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την βούληση του κόμματος του να εργαστεί για την διεθνοποίηση του ζητήματος.

Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στην Βουλή των Ελλήνων, στα πλαίσια των επαφών που έχει αιτηθεί η Ομοσπονδία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος  Τοπαλίδης

Ο  Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης