Θεσσαλονίκη, 17/ 11/ 2015

                                                                                            Αρ.Πρ.:7354


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Στήριξη και συμπαράσταση στο μέλος της νεολαίας της Π.Ο.Ε. που στάθηκε ως ασπίδα προστασίας του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου την ώρα που δεχόταν επίθεση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.”

Ως απόγονοι των γενοκτονημένων στον Πόντο προγόνων μας, έχουμε γαλουχήσει τα παιδιά μας με τις αξίες του ελληνισμού που ανθίσταται και αποκρούει την βαρβαρότητα του φανατισμού. Ειδικότερα, σε επίπεδο συλλόγων, τα κατά τόπους σωματεία μέσα από τις διαρκείς τους δράσεις, αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Ιστορία που στιγματίστηκε από το χειρότερο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, που μαζί με τις γενοκτονίες Αρμενίων και Ασσυρίων συνέβησαν την ίδια χρονική περίοδο, στον ίδιο χώρο, για τους ίδιους λόγους από τον ίδιο θύτη.

Στο παραπάνω πλαίσιο διαπαιδαγώγησης τα μέλη των σωματείων ενημερώνονται για τη καταδικαστέα δράση και τις πρακτικές των ολοκληρωτικών καθεστώτων που διέπραξαν γενοκτονίες, αναδεικνύεται η ανάγκη προστασίας του αδυνάτου, ενώ παράλληλα καταδικάζεται η βία και ο φανατισμός.

Την προσεχή Πέμπτη 19-11-2015 και ώρα 09.00 ο νεαρός συμπατριώτης μας, μέλος της ποντιακής νεολαίας, καίτοι έθεσε το σώμα του ως ασπίδα προστασίας του βουλευτή Γ. Κουμουτσάκου που δεχόταν επίθεση, κατηγορείται για τον προπηλακισμό του τελευταίου, που έλαβε χώρα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 05-11-2015.

Στο συμβάν, το μέλος της οργανωμένης νεολαίας μας έπραξε με καθαρή συνείδηση το πρέπον. Προστάτευσε τον αδύνατο, δηλαδή τον καθυβριζόμενο βουλευτή, ο οποίος δεχόταν ταυτόχρονα και αναίτια επίθεση από άτομα ξένα προς την Ομοσπονδία μας, δίχως να τον γνωρίζει, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι έχει γαλουχηθεί με τις παραπάνω αξίες. Ωστόσο, φέρεται στο εδώλιο αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι και τη διατάραξη κοινής ειρήνης.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, γνωρίζουμε ότι η αλήθεια θα αποδειχθεί περίτρανα με την αθώωση του μέλους της νεολαίας μας και την απαλλαγή του από τις ανυπόστατες κατηγορίες. Για το λόγο αυτό, δηλώνουμε την στήριξή μας προς το πρόσωπό του και τη συμπαράστασή μας, με τη φυσική μας παρουσία στον χώρο των  Δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων την Πέμπτη 19-11-2015 και ώρα 9:00.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

H Γενική Γραμματέας Γεωργία Κυριακίδου