Θεσσαλονίκη, 03/ 06/ 2023


Θέμα: Δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό με το Μουσταφά Κεμάλ από τους παρουσιαστές της εκπομπής “Καλύτερα δε γίνεται”.

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στην εκπομπή του Alpha TV «Καλύτερα δε γίνεται», οι παρουσιαστές παραδέχθηκαν επιτέλους την προσβλητική “παρουσίαση” του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην εκπομπή τους την προηγούμενη εβδομάδα και έδωσαν μια ξεκάθαρη και δημόσια απάντηση στην επίσημη επιστολή της Ομοσπονδίας μας, που επιδόθηκε μετά το απαράδεκτο συμβάν του περασμένου Σαββάτου.

Ακούγοντας την ειλικρινή τους συγγνώμη δεν μπορούμε παρά να την αποδεχθούμε με ικανοποίηση, ευελπιστώντας ότι αυτό το δυστυχές περιστατικό θα συνετίσει τους επόμενους που θα σκεφτούν να “αστειευτούν” με ιστορικές προσωπικότητες που αιματοκύλισαν την Ανθρωπότητα και δη τον λαό μας.

Ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε για τον υπέρτατο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών που διαβιούσαν για χιλιετίες στην επικράτεια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

Έχοντας βιώσει την φασιστική και γενοκτονική πολιτική Νεότουρκων και Κεμαλικών κατά τον προηγούμενο αιώνα και την εξέλιξη αυτών στο σήμερα, δηλαδή τον τουρκικό νεοθωμανισμό, έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να αναπαράγει -ούτε καν υπό μορφή σάτιρας- προσωπικότητες που πρωταρχικό τους μέλημα είχαν την καταστροφή της ανθρώπινης ζωής.