ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΝΗΣΩΝ

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 5/ 9/ 2023


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέμα: “Συμμετοχή Σ.ΠΟ.Σ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης ANACHARSIS 2023.”

INTERNATION WRESTLING TOURNAMENT ”ANACHARSIS” 2023

In memory of Michalis Kostopoulos and Roland Makridis

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος & Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος συμμετέχει στο Διεθνές Τουρνουά Πάλης “ANACHARSIS” 2023 το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και A.O. PRO-TEAM «ARKON» το Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Loutraki Sports Camp (Λουτράκι), προς τιμήν των καταξιωμένων παλαιστών ποντιακής καταγωγής Κωστόπουλο Μιχαήλ και Μακρίδη Ρόλαντ.

Η έναρξη του τουρνουά θα γίνει με τον  Πυρρίχιο χορό από τους χορευτές του Συνδέσμου μας. Τηλ. Επικοινωνίας : 2744023999.

Σας παραθέτουμε παρακάτω σύντομη βιογραφία για τα τιμώμενα πρόσωπα :

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Γεννήθηκε το 1959 στο Καζακστάν ενώ σε ηλικία 10 ετών μετανάστευσε με την οικογένεια του στο Κιργιζιστάν όπου για πρώτη φορά ξεκίνησε να ασχολείται με την ελευθέρα πάλη σε ένα τοπικό παλαιστικό σύλλογο.

Το 1977 απόκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης στην κατηγορία – εφήβων. Το 1978 – χρυσός νικητής πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους έφηβους που διεξήχθη στην Φινλανδία. Το 1979 κατέκτησε δεύτερη θέση στην ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ Σοβιετικής Ένωσης χάνοντας στο τελικό από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Ανατόλη Μπελογκλαζοβ. Την ίδια χρονιά κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης ανδρών.

Παντρεύτηκε το 1982.  Η γυναικά του, του χάρισε δύο υιούς. Το 1984 πήρε δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωση ανδρών.Το 1991 επέστρεψε στα πάτρια εδάφη – στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Χαλκίδα.

ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΡΟΛΑΝΤ

Γεννήθηκε το 1972 στο Βλαντικαφκάς – πρωτεύουσα της Βόρειας Οσετίας – Αλανίας. Αριστούχος απόφοιτος σχολείου, σπούδασε στην τεχνική σχολή αρχιτεκτονικής και κατασκευαστικής, όπως και στο πανεπιστήμιο στην ίδια κατεύθυνση. Τα πρώτα του βήματα στην ελευθέρα πάλη τα έκανε στην Οσετία και συνέχισε να ασχολείται με το άθλημα αυτό και στην Ελλάδα αποκτώντας πολλά μετάλλια και έπαθλα στους πανελλήνιους αγώνες και διεθνή τουρνουά.

Πατέρας τεσσάρων παιδιών, όπου τους είχε μεγάλη αγάπη. Είχε το χάρισμα του καλού δασκάλου, ενώ πρόσφερε τις γνώσεις του στους αθλητές του. Ο Ρόλαντ σήμερα θα ασχολούνταν με το αγαπημένο του άθλημα, αλλά δυστυχώς προ τριών ετών απεβίωσε, μη μπορώντας να εκπληρώσει τα όνειρα του.