Θεσσαλονίκη, 17/ 01/ 2019

Αρ.Πρ.: 8907


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Δυναμικό Παρόν της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Πλατεία Συντάγματος.”

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, πιστή στις αρχές της για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας, θα δώσει δυναμικό παρόν στην Πλατεία Συντάγματος.

Η κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αποτυπώνεται με κάθε τρόπο στο ζήτημα της Μακεδονίας, είναι ξακάθαρη και υπαγορεύει την καθολική άρνηση σε οποιασδήποτε μορφής εκχώρηση ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επιθυμούμε επίσης να υπενθυμίσουμε, σε όλους όσους από κακοβουλία ή άγνοια προσπαθούν να διαχωρίσουν τον ελληνικό λαό, με γνώμονα τις εθνοτοπικές καταβολές, πως ο ελληνισμός είναι ενιαίος και πως ως Έλληνες πολίτες εντός της ελληνικής επικράτειας απολαμβάνουμε όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας παρέχει το Σύνταγμα των Ελλήνων. Επομένως η προσπάθεια κάποιων (βλ. τ. Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά) να παρουσιάσουν τους Ποντίους ως κάτι το διαφορετικό ή εν πάσει περιπτώσει ξένο στο ζήτημα της Μακεδονίας, θα έχει την ίδια τύχη με την προσπάθεια εκχώρησης των ιστορικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην γείτονα χώρα και θα αποτύχει παταγωδώς.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος  Τοπαλίδης

Ο  Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης