Διεκδικητικές αγωνιστικές εκδηλώσεις Μνήμης για τη διεθνή αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον τουρκικό εθνικισμό.

Κεντρικός Ομιλητής στη Θεσσαλονίκη ο  Υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας κ. Michael Atkinson. 

ΨΗΦΙΣΜΑ
19ης Μαΐου 2009

Συμπληρώθηκαν σήμερα 90 χρόνια από την αποφράδα ημέρα, που ο Μουσταφά Κεμάλ  αποβιβάσθηκε στην Σαμψούντα  και αντί να προστατέψει τους Έλληνες κατοίκους από την δολοφονική μανία των Τσετών, συμμάχησε με αυτούς και τον υποκινητή τους Τοπάλ Οσμάν και υιοθετώντας το σύνθημα η Τουρκία στους Τούρκους  έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο που εμπνεύσθηκαν οι Νεότουρκοι για την ολοκληρωτική εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού σε όλο τον Πόντο με θύματα  353.000 Ελληνοποντίους.

Η  σύγχρονη  Τουρκία αρνείται επίμονα  να συμφιλιωθεί  με την ιστορία και με βεβαρυμένο το ηθικό της μητρώο τολμά και προκαλεί την διεθνή κοινότητα  αρνούμενη πεισματικά να αναγνωρίσει το έγκλημα της γενοκτονίας που διέπραξαν σε βάρος των χριστιανικών πληθυσμών της ανατολής οι Νεότουρκοι και Κεμαλικοί.

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 19 Μαΐου 2009 στην Πλατεία Αγίας Σοφίας της προσφυγομάνας Θεσσαλονίκης, απαιτούμε τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος του ελληνισμού του Πόντου και διαδηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μεθοδικά και σε συνεργασία με τις οργανώσεις Ποντίων σε όλο τον κόσμο μέχρι την τελική δικαίωση.

Καλούμε την Τουρκία  να συμφιλιωθεί με την ιστορία  και κάνοντας ένα πρώτο βήμα συγγνώμης,  να απομακρύνει από τον λόφο της Κερασούντας το μνημείο του αγριότερου και αδίστακτου σφαγέα του ελληνισμού του Πόντου Τοπάλ Οσμάν. Ζητούμε από τους συνταγματικούς θεσμούς της πατρίδας μας (Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμματα) να κάνουν το ηθικό αίτημα και πολιτικό. Να θέσουν το ζήτημα και να κινήσουν τις διαδικασίες για την διεθνοποίηση και διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και ο οικουμενικός ποντιακός  ελληνισμός θα βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα και στην πρωτοπορία του αγώνα για την δικαίωση των θυμάτων της γενοκτονίας.