Θεσσαλονίκη, 25/ 06/ 2020

Αρ.Πρ.: 9902

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Παρουσία εκπροσώπων Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στους εορτασμούς του Αγίου Ευγενίου και Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος. “

Με αφορμή το γενέθλιο του Αγίου Ευγενίου, τελέστηκε η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουνίου 2020, στον προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ευγενίου Πετρωτών. Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμονα, στην ακολουθία μετείχαν πολλοί κληρικοί της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Μαρώνειας–Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, το μέλος του Δ.Σ Θωμάς Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γρηγόρης Κεσαπίδης, η πρώην πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρύσα Μαυρίδου, εκπρόσωποι των Ποντιακών Σωματείων του Νομού Ροδόπης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δημητρόπουλος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. .

Μετά το πέρας του εσπερινού, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος των εκπρόσωπων της ομοσπονδίας, παρουσία των φορέων, της εκκλησίας και του δήμου, με σκοπό ο ημιτελής ναός, πιστό αντίγραφο της αρχιτεκτονικής του ομώνυμου Ναού στην Τραπεζούντα να λάβει, στο μέλλον, τις διαστάσεις που του αρμόζουν.

Με ιδιαίτερο σεβασμό πραγματοποιήθηκε και την  Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, ο 1750ος Πανηγυρικός εορτασμός του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Αγίου Ιωάννη, στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Άγιο Δημήτριο Ελλησπόντου Κοζάνης. Την Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ Παύλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ.Παύλου και πολλών κληρικών τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης, η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου, η Β΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε. Ελένη Κυριακίδου-Βασιλειάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Βασίλης Αλεξανδρίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής,  εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων και πλήθος προσκυνητών, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση των λειψάνων του Τιμίου Προδρόμου και της Ιεράς  Εικόνας.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εορτασμού, τα μέλη της ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους όλων των φορέων που ήταν παρόντες αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο για θέματα της επικαιρότητας όσο και για θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Πηγή φωτογραφιών εορτασμού στον Άγιο Ιωάννη Βαζελώνος:Σωματείο Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος

http://bazelonas.blogspot.com

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου