Θεσσαλονίκη, 20/ 10/ 2014

Aρ.Πρ.:6988


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της για τον άδικο χαμό των Ελλήνων Ομογενών στην Ουκρανία.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη και την οδύνη της για τον άδικο χαμό των Ελλήνων Ομογενών στην Ουκρανία στα πρόσφατα επεισόδια που συνέβησαν στο χωριό Σαρτάνα της Μαριούπολης .

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις όταν δημιουργήθηκαν τα πρώτα σύννεφα πάνω από την Ουκρανία, προβλέποντας εκτροχιασμό της κατάστασης και κίνδυνο για την ασφάλεια των Ελλήνων Ομογενών. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Κάναμε παρεμβάσεις στην κυβέρνηση κατ’ επανάληψη σ’ όλη την διάρκεια του έτους με αποκορύφωμα τη συνάντηση που είχαμε πρόσφατα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα το οποίο γνώριζε άριστα ο κ. Υπουργός και μας ενημέρωσε για όλα τα σχέδια που έχει το Υπουργείο Εξωτερικών σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης, αλλά και τις ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας που έχει μ’ όλες τις πλευρές για το θέμα.

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και πρωτοβουλίες για να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές Ελλήνων Ομογενών και όχι μόνο.

Από τις κυβερνήσεις Ουκρανίας, Ρωσίας αλλά και τους εκπροσώπους των αυτονομιστών να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί κάθε λεπτό καθυστερήσεων και αναβολών κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Αντωνιάδης

Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης