Θεσσαλονίκη,  03/ 02/ 2012

                                                                                                Αρ.Πρ.: 4747


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Η Π.Ο.Ε. κέρδισε την πρώτη μάχη στα θέματα των Νεοπροσφύγων Ποντίων, έκπτωση των προστίμων των ομογενών για τα εκτός σχεδίου 80%.”

 

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίηση της για τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων με τη συναίνεση μάλιστα όλων των κομμάτων που αφορά την πολύ σημαντική μείωση των πολεοδομικών προστίμων κατοικιών οικογενειών νεοπροσφύγων σε εκτός σχεδίου πόλης περιοχές.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από ομάδα Βουλευτών σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα χιλιάδων οικογενειών από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. να πληρώσουν το 20% από τα ποσά καταλογισμού, χρήματα τα οποία θα ήταν σε θέση να προσφέρουν. Με την τροπολογία αυτή δίνεται μια οριστική λύση στο ζήτημα αυτό, καθώς θα νομιμοποιηθούν οι ιδιοκτησίες και περιουσίες των συμπατριωτών μας νεοπροφύγων. Για την υλοποίηση αυτής της πολύ κρίσιμης απόφασης η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εδώ και μήνες με την επιτροπή νεοπροσφύγων που έχει στις τάξεις της, του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής και την επιτροπή αγώνα για τα αυθαίρετα έπραξε τα δέοντα με συντονισμένες κινήσεις ενημερώνοντας πλήθος Βουλευτών για το δίκαιο του αιτήματος.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους Βουλευτές που με τον δημόσιο λόγο τους τόσο στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή όσο και στην ολομέλεια της Βουλής στήριξαν τα δίκαια αιτήματα της Παμποντιακής Ομοσπονδία Ελλάδος.

Ως φορέας που εκπροσωπεί 400 σωματεία πανελλαδικά η Π.Ο.Ε. θα προχωρήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε πρωτοβουλίες που αφορούν την τακτοποίηση των στεγαστικών δανείων των ομογενών και την άρση των γραφειοκρατικών νομικών εμποδίων σε θέματα απόκτησης  Ελληνικής ιθαγένειας απελάσεων .