Θεσσαλονίκη, 13/ 08/ 2022

Αρ.Πρ.:10956


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εν όψει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, στον Πόντο.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος εκτιμώντας ιδιαιτέρως το μεγάλο, θρησκευτικό, ποιμενικό και πνευματικό έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και τους αγώνες του για τη διάσωση των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων του έθνους, από την αρχή της ίδρυσής της στηρίζει τις προσπάθειες του, ακολουθώντας τα βήματα του στις πατρογονικές εστίες των Ελλήνων του Πόντου.

Με αφορμή την τέλεση και φέτος της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη συνεδρίαση του, αποφάσισε να παραστεί με αντιπροσωπεία μελών του.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης ήρθε αντιμέτωπος με την απαγόρευση της εισόδου του στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τον persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) κι έτσι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το προσκύνημα.

Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο διαχρονικό μνημείο του Ελληνισμού, την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά αποτελεί δικαίωση ενός αγώνα ετών για την αποκατάσταση των μνημείων του Ελληνισμού και χρέος στη μνήμη των προγόνων μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου