Θεσσαλονίκη, 04/ 05/ 2012

Αρ. Πρ.:5028


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Μεγάλη συναυλία πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στη Δράμα.”

Με την παρουσία 50 αναγνωρισμένων Ποντίων καλλιτεχνών που ευγενικά προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς,  η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τη μεγάλη συναυλία με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας στο κλειστό στάδιο Κραχτίδη στην Δράμα την Κυριακή 29 Απριλίου 2012.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παρχαρίδης αναφέρθηκε στον αέναο αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού σε συνεργασία πλέον με Αρμενίους και Ασσυρίους για τη διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών.

Αποκορύφωση των προσπαθειών αποτελούν οι 2 μεγάλες πανελλαδικές εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα το Σάββατο 19 Μαΐου όπου κάλεσε όλους τους Ποντίους αλλά και τους υπόλοιπους συνέλληνες σε πανστρατιά.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Π.Ο.Ε. Χρύσα Μαυρίδου τόνισε την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των σωματείων της περιοχής στις εκδηλώσεις που αποτελούν την κορυφαία υποχρέωση κάθε συνειδητού Ποντίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο θρύλος του Ελληνικού ποδοσφαίρου ποντιακής καταγωγής από τους Σιταγρούς Δράμας Λάμπης Κουϊρουκίδης για τη μεγάλη του προσφορά στον Αθλητισμό και την διατήρηση της ταυτότητάς του.

Στη λήξη της συναυλίας μικτό χορευτικό των σωματείων της Δράμας παρουσίασαν τον πανάρχαιο Πυρρίχιο σε κλίμα συγκίνησης και ανάτασης όλων των θεατών.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αισθάνεται να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους Ποντίους καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο καλέσμά της για την επιτυχή διοργάνωση της συναυλίας.

Στην συναυλία συμμετείχαν οι εξής καλλιτέχνες: Στάθης Νικολαϊδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Κώστας Θεοδοσιάδης, Γιώργος Ορφανίδης Θεόφιλος Πουταχίδης, Χρήστος Ακριτίδης, Στέλιος  Χαλκίδης, Μπάμπης Κεμανετζίδης, Χρήστος Κεμανετζίδης, Αντώνης Νικηφορίδης, Λάζος Ιωαννίδης, Γιώργος Σιαμλίδης, Θόδωρος Κοτίδης, Παναγιώτης Κογκαλίδης, Γιώργος Ανανιάδης, Γιώργος Αμπεσλίδης, Σίμος Σπυριδόπουλος, Νίκος Αφεντούλης, Κλεάνθης Σιαμλίδης, Γιώργος Κορτσινίδης, Σάκης Σωτηριάδης, Μιχάλης Κετικίδης, Λάζος Ζεπιάδης και πολλοί άλλοι.