ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το «13° παιδικό – εφηβικό φεστιβάλ ποντιακών χορών» του Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας.”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «13° παιδικό – εφηβικό φεστιβάλ ποντιακών χορών» του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 1 Ιουνίου 2024 στο κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροκάστρου νομού Σερρών.

Το φεστιβάλ του Σ.ΠΟ.Σ. διοργανώθηκε για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τον Δήμο Σιντικής & τον Συλλογο Παφραίων Σιντικής « η Πάφρα».

Το φεστιβάλ αφιερώθηκε στους Παφραίους και τιμήθηκε ο κύριος Λαζαρίδης Σάββας, για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ Μακαρίου όπου στον χαιρετισμό του τόνισε πως οι Πόντιοι είναι Έλληνες αλλά κ οι Έλληνες είναι Πόντιοι , ο Δήμαρχος Σιδηροκάστρου Γεώργιος Τατσιος , ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Σπυρόπουλος Παναγιώτης , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ζήκα Διονυσία και η υπεύθυνη τουρισμού κ. Αθανασία Λιάπη .

Ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς που ταξίδεψαν από όλους τους νομούς του συνδέσμου για να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Κατσίδης Ευστάθιος

Ο Γραμματέας Σεφερίδης Αθανάσιος