Θεσσαλονίκη, 9/ 1/ 2015

Aρ.Πρ.:7022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ομάδα Τούρκων παρακρατικών έρχεται στην Αθήνα για να δοκιμάσει την ισχύ του «Αντιρατσιστικού»

Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Aydınlık», εικοσαμελής Επιτροπή «Ταλάτ Πασά», αποτελούμενη από εκπροσώπους τουρκικών μαζικών οργανώσεων, στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων, απόστρατους αξιωματικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες, έρχονται σήμερα, 9 Ιανουαρίου 2015, στην Αθήνα για να διοργανώσουν, στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας, στην Πλατεία Συντάγματος, εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον νόμο που ποινικοποιεί τη σκόπιμη άρνηση γενοκτονίας, τον οποίο ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.

Πρόκειται για μέλη της ίδιας ομάδας που αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου στην Ελλάδα, διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σμύρνη, για να προγραμματίσει στην ουσία αυτό που υλοποιείται σήμερα στην Αθήνα. Τότε, σε δηλώσεις τους στο Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν, είπαν χαρακτηριστικά: «Όπως πράξαμε παλαιότερα σε Ελβετία, Γαλλία και Γερμανία, θα πάμε και στην Ελλάδα για να παραβιάσουμε το νόμο που απαγορεύει την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας. Το 2015 θα βγάλουμε απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα προκαλέσουμε για μια ακόμη φορά ήττα στους εχθρούς της Τουρκίας. Μετά, στηριζόμενοι σε εκείνη την απόφαση θα πάμε στην Ελλάδα και θα πούμε και εκεί πως η αρμενική γενοκτονία είναι ένα ψέμα».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Ταλάτ Πασά» δήλωσε στην παραπάνω εφημερίδα ότι προσφάτως συναντήθηκε και ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Τουρκικής Βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ, που εξέφρασε την υποστήριξή του για την πρωτοβουλία δηλώνοντας ότι πρόκειται κι ο ίδιος να αποστείλει επιστολές στους προέδρους των κοινοβουλίων που έχουν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, ζητώντας την ακύρωση των σχετικών νόμων.

Η πρόθεση πρόκλησης των διοργανωτών της σημερινής «εκδήλωσης» είναι προφανής, όπως βεβαίως και η σκοπιμότητα στην προσβολή των θυμάτων της γενοκτονίας –η οποία είναι προϋπόθεση για την πλήρη εφαρμογή του άρθρου περί άρνησης γενοκτονίας του Ν. 4285/2014 «Καταπολέμηση ρατσισμού & ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».

Καλούμε λοιπόν τους φύλακες της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του κύρους της Ελλάδος, τους εκπροσώπους των κομμάτων που, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, θα συναντηθούν με τα μέλη της Επιτροπής «Ταλάτ Πασά», να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούν το νόμο που έχει ψηφίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Αντωνιάδης

Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης