Θεσσαλονίκη, 08/ 02/ 2024

Αρ.Πρ.: 12028


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ο Πυρρίχιος στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παρουσίαση Φακέλου & Βίντεο Καταγραφής Χορού.»

 

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου – Ώρα 6.30μ.μ.

Πολιτιστικό Κέντρο «Χρήστος Τσακίρης»

Σταυρούπολη Δήμου Παύλου Μελά

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του Χορού ΣΕΡΡΑ (Πυρρίχιος), το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221 στην Σταυρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα. Αλεξία Ιωαννίδου, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και υπεύθυνη του Χορού «Σέρρα» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα συμμετάσχει ως εισηγήτρια με θέμα «Ο Πυρρίχιος στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – Παρουσίαση Φακέλου & Βίντεο Καταγραφής Χορού».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί σχετικό βίντεο που δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδία μας, ενώ χορευτές των σωματείων μελών του Σ.Πο.Σ. Ν. Θεσσαλονίκης της Π.Ο.Ε. θα αποδώσουν τον Πυρρίχιο Χορό «Σέρρα».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή, στήριξε και τέθηκε επικεφαλής φορέας στο αίτημα εγγραφής του πολεμικού χορού, το οποίο τεκμηριώθηκε επιστημονικά από την κα. Ιωαννίδου Αλεξία, μέσω της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εργασίας και το 2022 εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά.

Xορηγός ζωντανής μετάδοσης η εταιρεία Livemedia.

https://www.livemedia.gr/poeserra24 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου