Θεσσαλονίκη, 7/ 9/ 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Παραχώρηση ακινήτου στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος .”

Ένα επίμονο αίτημα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η απόκτηση ακινήτου για τη στέγαση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της, ικανοποιείται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά.

Το Σάββατο 5.9.2009, με την ευκαιρία της παρουσίας του Υπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 74ης Δ.Ε.Θ., πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας ο Υπουργός παρέδωσε στον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε. Γιώργο Παρχαρίδη έγγραφο παραχώρησης στην Ομοσπονδία ενός διατηρητέου κτιρίου εντός του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά.

Πρόκειται για κτίσμα δομημένου εμβαδού 1.040 μ² με περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο 5.000 μ² περίπου.

Ο Υπουργός, κατά την προσφώνησή του στα μέλη του Δ.Σ., ανέφερε: « Με μεγάλη χαρά και τελείως εκτός εκλογικού σχεδιασμού, γιατί αυτά έγιναν πολύ πριν ανακοινωθεί ο χρόνος των εκλογών, λόγω της μεγάλης πειθούς του αγαπητού γιατρού και Προέδρου Γιώργου Παρχαρίδη και των συνεργατών του, που με επισκέφθηκαν στην Αθήνα πριν από δύο μήνες, μπορώ να ανακοινώσω την παραχώρηση χρήσης στην Π.Ο.Ε. για πολιτιστικούς σκοπούς ενός δημοσίου ακινήτου, που βρίσκεται στην περιοχή πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά. Ήταν, όπως μου εξήγησαν οι αγαπητοί φίλοι, όνειρο δεκαετιών και επομένως αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω την τιμή επί των ημερών μου να προχωρήσω στις απαραίτητες διαδικασίες, κάνοντας τη χαρά μου ακόμη μεγαλύτερη …».

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε., αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό εκ μέρους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. και των 367 σωματείων, που όπως είπε είναι απλωμένα σε όλο τον ελλαδικό χώρο, υπογράμμισε: «Με το οίκημα αυτό η Π.Ο.Ε. θα διευκολυνθεί σημαντικά στην πραγματοποίηση των υψηλών στόχων που έχει βάλει. Σας διαβεβαιώ κύριε Υπουργέ ότι η Π.Ο.Ε. αποτελεί πολιτικό όργανο χωρίς καμία όμως κομματική εξάρτηση, γιατί συγκροτείται από στελέχη που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα».