Θεσσαλονίκη, 7/ 9/ 2022

Αρ.Πρ.: 10995


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Παρουσίαση Βιβλίου Γεωργίου Παρχαρίδη με τίτλο ” ‘Ολη μου η ζωή ” 50 χρόνια οδοιπορίας στην παράδοση και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού.»

O Γεώργιος Παρχαρίδης, μέσα από τα 50 χρόνια της ενασχόλησης του με την παράδοση και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται ακόμα και σήμερα με το ίδιο πάθος και αγάπη.

Με καταγωγή από το Πρωτοχώρι Κοζάνης δεν ξέχασε ποτέ την προσφυγική του καταγωγή και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτός και η οικογένεια του.

Η μεγάλη του αγάπη για την Ιατρική και τον Πόντο του έδωσαν θάρρος και πείσμα για να βαδίσει ένα μεγάλο, γεμάτο αντιξοότητες αλλά και επιτυχίες, δρόμο, συνδέοντας μοναδικά τις αξίες της προσφοράς και του εθελοντισμού με την επιστημονική κατάρτιση.

Ιδρυτής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και επί σειρά ετών Πρόεδρος της, εργάστηκε με πάθος για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, για την διδασκαλία της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού, για τη διατήρηση της Ποντιακής Διαλέκτου, τη στήριξη των αδελφών μας Νεοπροσφύγων αλλά και την αλλαγή του Νομικού και Διοικητικού Καθεστώτος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά.

Σήμερα έχει την τιμή να μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο “‘Ολη μου η ζωή” 50 χρόνια οδοιπορίας στην παράδοση και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού.» Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μισός αιώνας αγώνων για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας, της δικαίωσης των μαρτυρησάντων προγόνων μας και της κοινωνικής αποκατάστασης του ξενιτεμένου λαού μας στον ελλαδικό χώρο.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19.30, στην αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Όλη μου η ζωή
50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
του ΓΕΩΡΓΙΟΥ E. ΠΑΡΧΑΡΙΔΗ

Συντονισμός: Κώστας Μπλιάτκας

Παρουσίαση: Κυριακή Τσιρανίδου

To βιβλίο παρουσιάζουν:

Γιάννης Αντωνιάδης Βουλευτής Φλώρινας
Γιώργος Βαρυθυμιάδης Πρόεδρος Π.Ο.Ε.
Κωνσταντίνος Γαβρίδης πρώην Γ. Γραμματέας Π.Ο.Ε.
Γιώργος Κιούσης Δημοσιογράφος-Εκπαιδευτικός
Βούλα Πατουλίδου Χρυσή ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσ/νίκης
Φόρης Πεταλίδης Δημοσιογράφος
Παναγιώτης Σελβιαρίδης Ομότ. καθηγητής Α.Π.Θ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση του βιβλίου https://www.livemedia.gr/parcharidis50

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου