Θεσσαλονίκη,  14/ 08/ 2012

                                                                                                Αρ.Πρ.:5282


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Πολυμελές κλιμάκιο στελεχών της Π.Ο.Ε. θα παρευρεθεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.”

Ακολουθώντας τα βήματα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στις πατρογονικές εστίες των Ελλήνων του Πόντου εν όψει της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Παρχαρίδη και πολυμελές κλιμάκιο στελεχών της θα παρευρεθεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Εύξεινου Πόντου κατά το διάστημα 13-16 Αυγούστου 2012.

Η 3η κατά σειρά τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην  ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά του Πόντου αποτελεί μια μεγίστη προσφορά του Οικουμενικού Θρόνου στους πιστούς Ορθοδόξους ιδίως δε σε όλους τους Ποντίους σε Ελλάδα και Διασπορά.

Η προσπάθεια αυτή τονώνει και στηρίζει το φρόνημα όλων μας στις δύσκολες για την πατρίδα μας εποχές της οικονομικής κρίσης αποτελώντας μια όαση πίστης για ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στις ακατάλυτες αξίες της Παράδοσής μας κοσμικής και θρησκευτικής.

Επίσης υπενθυμίζει την ανάγκη η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας όπου δεσπόζει η ιερά εικόνα της Σουμελιώτισσας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, να επαναποκτήσει τον τυπικό κατά τα Ορθόδοξα ήθη και κανόνες χαρακτηριστικά του Μοναστηριού όπως επί 17 αιώνες στάθηκε φάρος φωτεινός όλων των Ορθοδόξων και Κιβωτός των Παραδόσεων μας.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός του σημαντικού έργου του Οικουμενικού Πατριάρχου και εκφράζει την ευχή με τις ευλογίες του να αποδοθούν στην Θεία Λατρεία και τα άλλα 2 Μοναστήρια της Τραπεζούντας, ο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας στην Γαλίανα και ο Άγιος Ιώαννης Βαζελώνας στην Άνω Ματσούκα.