Θεσσαλονίκη, 13/ 05/ 2010

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου.”

Εν όψει των  επετειακών πανελλαδικών συγκεντρώσεων στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη και στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε) στις 19 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη, σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Π.Ο.Ε. (Λ.Νίκης 1, 1ος όροφος) με θέμα «Επετειακές Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται  από την ομοσπονδία και άλλους συνεργαζόμενους φορείς του ποντιακού  ελληνισμού για την αναγνώριση και διεθνοποίηση της γενοκτονίας.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην πρόσφατη (11-3-2010) απόφαση της Βουλής της Σουηδίας, που αναγνώρισε την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και βεβαίως στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομογενούς Βουλευτού του Σουηδικού Κοινοβουλίου Νίκου Παπαδόπουλου και της πρώην προέδρου του αριστερού κόμματος της Σουηδίας κας. Ulla Hoffmann, που θα είναι κεντρικοί ομιλητές στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στις 19-5-2010, στις 19.30 καθώς και της Σουηδού Βουλευτού Gulen Avci που θα είναι κεντρική ομιλήτρια στην παράλληλη εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 18.00.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα πρόθυμη συνεργασία σας και την θετική συμβολή σας στην ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων του ποντιακού ελληνισμού.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.