Θεσσαλονίκη, 09/ 05/ 2019

Αρ.Πρ.: 9211


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: “Πρόσκληση συμμετοχής στη δημιουργία – απεικόνιση του επετειακού λογότυπου της εκατονταετίας “G” με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.”

Όπως είναι γνωστό, το 2019 έχει ανακοινωθεί ως χρονιά συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονηθέντες προγόνους μας, η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ως την εκπνοή του έτους.

Η κορύφωση των δράσεων αυτών ορίζεται τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, με τις κεντρικές Πανελλαδικές εκδηλώσεις.

Πρόδρομος των κεντρικών εκδηλώσεων είναι τα ενημερωτικά περίπτερα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που θα λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του περιπτέρου της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Μαΐου, η Επιτροπή Γενοκτονίας καλεί κάθε νεολαίο ανεξαρτήτως καταγωγής να συμμετάσχει στη δημιουργία- απεικόνιση του επετειακού λογότυπου της εκατονταετίας “G” με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Νέοι και νέες κάθε ηλικίας, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας, που μαστίζει δυστυχώς και τις σύγχρονες κοινωνίες.

Σας καλούμε να συστρατευθούμε στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών της Ανατολής.

 Η δράση θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 18:00.

Η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο  Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης