Θεσσαλονίκη, 02/ 10/ 2013

                                                                     Αρ.Πρ.: 6349


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 – Κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ (PAOK SPORTS ARENA) – 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.”

H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έχει την ευχαρίστηση να ενημερώσει το κοινό ότι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί το 9ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ (PAOK SPORTS ARENA) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Στο Φεστιβάλ αυτό θα συμμετέχουν 2.500 νέες και νέοι από όλο τον ελλαδικό χώρο και από τα 427 πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία που συσπειρώνουν την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Επίσης θα συμμετέχουν 30 Πόντιοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές, λυράρηδες, νταουλτζήδες κ.α .

Το Φεστιβάλ αφιερώνεται στον αείμνηστο λαογράφο Στάθη Ευσταθιάδη ο οποίος ιχνηλάτησε την πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού στο δρόμο του πολιτισμού και την παράδοσης. Τιμώμενοι στο Φεστιβάλ θα είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης και ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου Αντώνης Αντωνιάδης.

Παρακαλούμε όλους να έρθουν (είσοδος ελεύθερη) για να αφουγκρασθούν τους χτύπους της καρδιάς του Ποντιακού Ελληνισμού, που θα χτυπά εδώ στη Θεσσαλονίκη, να δουν τις νέες και τους νέους που πιασμένοι χέρι χέρι ως μια ψυχή και ένα σώμα και θα αντιληφθούν ότι οι νέες και νέοι δεν χορεύουν μόνο, αλλά στέλνουν μηνύματα με τον χορό τους, μηνύματα ενότητας, αλληλεγγύης, αγάπης ελπίδας και προοπτικής για το μέλλον.