Θεσσαλονίκη, 28/ 09/ 2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

ΘΕΜΑ: “Συγκέντρωση τροφίμων & ειδών πρώτης ανάγκης.”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η άφιξη των προσφύγων από τη Συρία βρίσκεται σε έξαρση. Η εμπόλεμη κατάσταση τους οδηγεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σε αναζήτηση μιας νέας πατρίδας, μιας καινούριας ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί καταφθάνουν στην Ειδομένη του Κιλκίς, με σκοπό την εγκατάστασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ανάγκες των ανθρώπων αυτών είναι πολλές και επιτακτικές, με κυριότερες αυτές της σίτισης και του ρουχισμού.

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, γνωρίζοντας την κατάσταση και θέλοντας να δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση της σε αυτούς τους ανθρώπους καλεί τα μέλη της Νεολαίας, τα Σωματεία και όσους συμπολίτες επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

  • Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας όπως εμφιαλωμένα νερά, γάλατα, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, , ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια συσκευασμένα, μπισκότα, ξηροί καρποί, παστέλια, μπάρες δημητριακών κλπ. Ακόμη μπορείτε να προσφέρετε είδη προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες καθώς και φαρμακευτική βοήθεια (γάζες, depon κτλ)

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την 11η Πανελλήνια Συνάντηση Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος με πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας για στήριξη της προσπάθειας των εθελοντών του Ν. Κιλκίς, οι οποίοι παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πρόσφυγες. Η νεολαίοι ανταποκρίθηκαν θερμά σε αυτήν την πρόταση, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό από το υστέρημα τους, δείχνοντας έτσι την ευαισθησία τους σε τέτοιες δράσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, δείχνοντας την ανθρώπινη πτυχή μας.

Οι χώροι συλλογής των προϊόντων θα είναι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και υπεύθυνοι είναι οι συντονιστές της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας Νεολαίας των αντίστοιχων Σ.ΠΟ.Σ.

Η συγκέντρωση και συλλογή των προϊόντων θα γίνει έως την Παρασκευή 02/10/ 2015, ώστε την Κυριακή 04/ 10/ 2015 να γίνει η παράδοση αυτών στην Ειδομένη Κιλκίς. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό για κάποιους η συλλογή και παράδοση των αγαθών έως την ορισμένη ημερομηνία, λόγω απόστασης ή οποιουδήποτε άλλου λόγου, θα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης των προαναφερθέντων υλικών αγαθών και κατά τη διάρκεια του 11ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Π.Ο.Ε. το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στη Λευκόβρυση Κοζάνης.

Συντονιστές ανά Σ.ΠΟ.Σ.

Σ.ΠΟ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Κεσαπίδης Γρηγόρης

Σ.ΠΟ.Σ. Ν.Θεσσαλονίκης Τερζόπουλος Μίλτος

Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας  Παπαδόπουλος Δημήτρης

Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου Κεσίδης Στέλιος

Σ.ΠΟ.Σ. Νότιας Ελλάδας και Νήσων Γιεμενιτζόγλου Δέσποινα

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γρηγόρης Κεσαπίδης

Η Γραμματέας Αφροδίτη Ζαμανίδου