Θεσσαλονίκη, 06/ 12/ 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου για τη θητεία 2010-2013.”

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που προέκυψε απο τις αρχαιρεσίες της 28.11.2010.

Για την περίοδο 2010-2013 το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γεώργιος Παρχαρίδης

Α’ Αντιπρόεδρος:Κώστας Αλεξανδρίδης

Β’Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Αντωνιαδης

Γενικός Γραμματέας:Γεώργιος Γεωργιάδης

Αναπληρώτρια Γραμματέας:Ελένη Μεντεσίδου

Ταμίας:Ευστάθιος Παπαδόπουλος

Μέλη:Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, Χρύσα Μαυρίδου, Ιωάννης Παυλόγλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, Κώστας Γαβρίδης, Ιωάννης Κεσαπίδης, Στυλιανός Μωυσιάδης, Θεοδώρα Μπαλτατζίδου, Κωσταντίνος Παπουτσίδης, Θεόφιλος Κωτσίδης, Λεόντιος Σαρβανίδης, Γαβριήλ Αβραμίδης.

Το νέο διοικητικό  συμβούλιο πιστό στις δεσμεύσεις του καταστατικού της Ομοσπονδίας θα αγωνιστεί σε συνέχεια των πράξεων των προηγουμένων διοικητικών συμβουλίων για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την αλλαγή του νομικού και διοικητικού καθεστώτος του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά με τελικό σκοπό τον πλήρη εκδημοκρατισμό του  και την απόδοσή του στο σύνολό των ποντιακών σωματείων, την εισαγωγή περισσότερης διδακτέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια για την Ιστορία του Πόντου και των ανθρώπων του, την ουσιαστική  στήριξη και ενσωμάτωση των αδερφών Ελλήνων νεοπροσφύγων από τις χώρες του Βορειανοτολικού Ευξείνου Πόντου, την προστασία των μνημείων στην Ιστορική κοιτίδα των απανταχού Ποντίων, την διατήρηση και καλλιέργεια της αδάμαστης και ακατάβλητης Ποντιακής Λαλιάς,τον εμπλουτισμό και στήριξη του Λαϊκού Πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου, την υποστήριξη των προσπαθειών της Ποντιακής Νεολαίας, την βέλτιστη συνεργασία των Ποντιακών κοινοτήτων με τα Μ.Μ.Ε. καθώς και την προβολή των δράσεων τους και τέλος την συνεργασία με τις αδερφές Ομοσπονδίες της Ομογένειας, ενιαία εκπροσώπηση του Ποντιακού Ελληνισμού όπου Γης μέσω της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. .