Θεσσαλονίκη, 10/ 01/ 2021

Αρ.Πρ.: 10058


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Θεόδωρου Παυλίδη.”

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του συμπατριώτη δικηγόρου και συγγραφέα  Θεόδωρου Παυλίδη,  ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021. Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε ολόκληρη την ποντιακή κοινότητα.

Γεννήθηκε το 1943 στο χωριό Δίβουνο του Κιλκίς.  Εξαίρετος αγωνιστής, συμμετείχε ενεργά σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς ενώ διετέλεσε και δραστήριο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και των επιτροπών της καθώς και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ελλήνων Δυτικού Πόντου «Γερμανός Καραβαγγέλης».

Ο Θεόδωρος Παυλίδης υπήρξε καταξιωμένος δικηγόρος και διετέλεσε πρόεδρος  του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς αλλά και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Κιλκίς. Υπήρξε εξαίρετος επιστήμονας με έντονη δράση στον τομέα της ιστορικής έρευνας. Η μεγάλη αγάπη του για τον Πόντο τον οδήγησε στην ιστορική μελέτη του Δυτικού Πόντου ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την συγγραφή βιβλίων καθώς και την μετάφραση κειμένων καθώς υπήρξε άριστος γνώστης  της τουρκικής γλώσσας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, να αντιμετωπίσουν τον χαμό του δικού τους ανθρώπου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου