Θεσσαλονίκη, 12/ 6/ 2024

Αρ.Πρ.:12294


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Χριστόφορου Χριστοφορίδη (Σάρπογλη).»

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του συμπατριώτη μας Χριστόφορου Χριστοφορίδη.

Γνήσιος εκφραστής της ποντιακής παράδοσης, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 97 ετών, αφήνοντας πίσω του πλούσια παρακαταθήκη συγγραφικού έργου και ενεργού συμμετοχής στα κοινά και στα ποντιακά δρώμενα.

Εξαίρετος ως άνθρωπος και σπουδαίος επιστήμονας, ακούραστος ερευνητής της ποντιακής λαογραφίας διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος στην επιτροπή ποντιακής γλώσσας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Για την σπουδαία συμβολή του και αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τίμησε τον σπουδαίο λαογράφο, στην τελετή έναρξης του «Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ποντι-α-κή» που πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα, το 2022.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Ξηρολίμνη Κοζάνης  την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου