Θεσσαλονίκη, 22-11-2024
Αρ.Πρ.:12577
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: “Συλλυπητήριο Μήνυμα Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη”.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη, παραγωγού και συγγραφέα Μανούσου Μανουσάκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας πλούσια παρακαταθήκη στον χώρο της τέχνης.
Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα ενώ σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School). Υπήρξε σκηνοθέτης και παραγωγός μεγάλων τηλεοπτικών σειρών στην ελληνική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα και εξαιρετικών κινηματογραφικών ταινιών.
Παρουσία χιλιάδων θεατών ο Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», τίμησε με την παρουσία του κάνοντας χαιρετισμό στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ. «PAOK SPORTS ARENA» στην Θεσσαλονίκη, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην εκατονταετία από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της απόφασης για τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς η οποία αναφερόταν στα γεγονότα της γενοκτονίας, στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της παραγωγής και παρείχε πολύτιμη βοήθεια οποτεδήποτε της ζητήθηκε.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και τους οικείους του. Μανούσο σε ευχαριστούμε θερμά για όσα προσέφερες στον Ποντιακό Ελληνισμό.
Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου






