Θεσσαλονίκη, 24/ 02/ 2020

Αρ.Πρ.: 9756


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συμμετοχή σε εκδήλωση του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» Ι.Π. Μεσολογγίου.”

Για δεύτερη συνεχή χρονιά  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ο εορτασμός της 199ης επετείου της Κηρύξεως της Επαναστάσεως του 1821, όπου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος συμμετείχε και φέτος με  εκπροσώπους της.

Ο Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής «Δ. Σολωμός» Ι.Π. Μεσολογγίου αναβίωσε τη μνήμη του Ιερού Λόχου, του πρώτου Ελληνικού τακτικού στρατιωτικού σώματος,  υπό την ηγεσία  του Αρχηγού της Επαναστάσεως Αλεξάνδρου Υψηλάντη ενώ  η φιλαρμονική πλέον στις επετειακές εκδηλώσεις της Επαναστάσεως του 1821 ενδύεται  πιστό αντίγραφο της στολής των Ιερολοχιτών.

Προηγήθηκε επίσημη δέηση στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών που φυλάσσεται η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη εδώ και 160 χρόνια  και ακολούθησε μεγαλειώδης πομπή και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία και της Προεδρικής Φρουράς. Στην κεντρική εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

«Ο Ιερός Λόχος Αναγεννάται στην Ιερή Πόλη» πραγματοποιήθηκε  πέρυσι  στις 24 Φεβρουαρίου  2019, επέτειο της Κηρύξεως της Επαναστάσεως . Στις 24 Φεβρουαρίου του 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης ύψωσε την επαναστατική σημαία στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας και εξέδωσε επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου