Κομοτηνή, 23/8/2023

Αρ.Πρ.: 383


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Συμπαράσταση Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις πυρόπληκτες περιοχές.”

Το Αετοχώρι, το Δωρικό, η Νίψα, η Παλαγία και τα Πεύκα στην Αλεξανδρούπολη το Κίζαρι και τα Κασσιτερά στην Ροδόπη χωριά που κατοικούνται από ανθρώπους ποντιακής καταγωγής. Από πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες και εγκαταστάθηκαν σε τούτο τον τόπο, όπου με κόπο και όνειρα προσπάθησαν να χτίσουν έναν κόσμο καλύτερο. Και τώρα ο τόπος αυτός φλέγεται…

Σε ποια δύναμη άραγε να απευθυνθούν όταν βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται, όταν βλέπουν τους κόπους μιας ζωής και τις αναμνήσεις τους να γίνονται στάχτες….

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιάκης Ομοσπονδίας Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στους συνανθρώπους του που υποφέρουν από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στην Θράκη, στην Επαρχία Νέστου, στην Καβάλα και σε πολλά σημεία όλης της χώρας, καθώς και την θλίψη του για την καταστροφή των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες να προσφέρουμε την οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί.

Για Κομοτηνή:

  • Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αίμα στους ασθενείς που φιλοξενούνται στην Κομοτηνή από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Όποιος επιθυμεί να παρέχει αίμα εκ μέρους του Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος απευθυνθεί στο πλησιέστερο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής του και να ζητήσει να σταλεί στο ΄΄Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής΄΄ με την αιτιολογία Πυρκαγιά στην Θράκη.

Για Αλεξανδρούπολη:

  • Ζητούνται επειγόντως:

Αλοιφές για εγκαύματα

Pulvo (σπρέι για πληγές)

Αναβράζον μαγνήσιο & βιταμίνες, ηλεκτρολύτες

παστίλιες για τον λαιμό λόγου καπνού

Betatine για πληγές

Γάζες κτλ.

Στην αποστολή να αναγράφεται η επωνυμία του Σωματείου καθώς και το Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Σημείο συγκέντρωσης Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης (1ο χλμ Αλεξανδρούπολης- Παλαγίας τηλ.:2551085100).

Με την πίστη μας στον Θεό και με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους πληγέντες και τους ανθρώπους που παλεύουν με γενναιότητα τις πυρκαγιές στο πεδίο μάχης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Σ.ΠΟ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Π.Ο.Ε.

 Η Πρόεδρος  Αθηνά Νακούση   (6975723413)

 Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Χατζημιχαηλίδης  (6989951935)