Θεσσαλονίκη, 1-3-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συνάντηση αντιπροσωπείας της Π.Ο.Ε. με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.”

Αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), με επικεφαλής τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε. Γιώργο Παρχαρίδη, δέχθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι διαχρονική η σχέση μας με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Τιμώ την ιστορία των Ποντίων, την προσφορά τους στην ανάπτυξη και στον τρόπο διαμόρφωσης της σύγχρονης Μακεδονίας. Να ξέρετε ότι εδώ έχετε έναν δικό σας άνθρωπο», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε. Όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «είναι σημαντικό να υπάρχει καλή συνεργασία, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά μαζί. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και που η Μακεδονία δέχεται πολλές προκλήσεις, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», ο οποίος εξέφρασε τη βούλησή του για ενδυνάμωση και διεύρυνση της συνεργασίας με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. Γιώργος Παρχαρίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποδοχή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. «Σας εκτιμούμε ως έναν έντιμο, άξιο και δίκαιο πολιτικό, με πολύ καλό λόγο. Κι εμείς στην Παμποντιακή Ομοσπονδία δεν υποστηρίζουμε μόνο τους Πόντιους, αλλά τους άξιους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Παρχαρίδης, ο οποίος τόνισε ότι «από τα 415 της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο κύριος όγκος των πρωτοβάθμιων αναγνωρισμένων σωματείων βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και η έδρα της Π.Ο.Ε. στη Θεσσαλονίκη».