Θεσσαλονίκη,15/ 4/ 2024

Αρ. Πρ.:12145


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Συνάντηση αντιπροσωπείας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.”

Σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και αλληλοκατανόησης πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου η συνάντηση αντιπροσωπείας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος  με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και την τ. Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο νέο κτίριο της Περιφέρειας παρουσία του Προέδρου της ομοσπονδίας κ. Γεωργίου Βαρυθυμιάδη, του ταμία κ. Αντωνίου Καγκελίδη, του Προέδρου του Σ.Πο.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης κ. Παύλου Γαλεγαλίδη, του αναπληρωτή Γ.Γ. κ. Δημητρίου Παπαδόπουλου καθώς και του μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. κ. Ιωάννη Παπαδόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό ενώ ιδιαίτερα αναφορά έγινε στον προγραμματισμό των δράσεων με επίκεντρο την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης και τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς και την  9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Τόσο ο κ. Τζιτζικώστας όσο και η κα. Πατουλίδου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσαν πρόθυμοι σε συνεργασία με την Π.Ο.Ε. για την προώθηση του ιστορικού αυτού ζητήματος.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου