Θεσσαλονίκη, 05/ 07/ 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: ” Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη.”

Την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στο θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) κ. Γιώργος Παρχαρίδης κατά την προγραμματισμένη πρόσφατη επίσκεψή του στο Φανάρι. Συνοδευόμενος από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. κ. Κώστα Αλεξανδρίδη και τον εκπρόσωπο τύπου της Π.Ο.Ε. κ. Γιώργο Γεωργιάδη και μεταφέροντας τα αισθήματα χαράς του ποντιακού ελληνισμού, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την αποφασιστική συμβολή του να δοθεί από την Τουρκική Κυβέρνηση άδεια τέλεσης Θείας Λειτουργίας, στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Παναγία Σουμελά του ιστορικού Πόντου στις 15-8-2010.

Ο κ.Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του  για τη συνάντηση και αναφερόμενος στην μεγάλη σημασία της επαναλειτουργίας της Ιεράς Μονής ύστερα από 88 χρόνια ευχήθηκε η επίσκεψη των πιστών στις 15 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά στο όρος Μελά Τραπεζούντας του Πόντου, να έχει αυστηρά προσκυνηματικό χαρακτήρα, να περιοριστεί αποκλειστικά στο θρησκευτικό γεγονός της Θείας Λειτουργίας και ευχήθηκε να αποφευχθούν παντός είδους εξάρσεις και εκδηλώσεις που δεν συνάδουν με τη Θεία Λειτουργία.

Ο  κ. Παρχαρίδης διαβεβαίωσε τον Παναγιώτατο ότι το πνεύμα αυτό διέπει και την διοίκηση της Π.Ο.Ε. και δήλωσε ότι την ευχή και προτροπή του αυτή θα την μεταφέρει σε όλα τα ποντιακά σωματεία και φορείς, που κατά δεκάδες προγραμματίζουν οργανωμένη επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Ιστορικού Πόντου στις 15 Αυγούστου με αφορμή το εξαιρετικά χαρμόσυνο γεγονός της απόδοσης στην Θεία Λατρεία της Ιεράς Μονής .

Τέλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, γιατί στην ιστορική αυτή θεία Λειτουργία θα χοροστατήσει ο ίδιος ο Παναγιώτατος Πατριάρχης.