Θεσσαλονίκη,  21/ 10/ 2015

Αρ.Πρ.:7260


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα καθώς και  με βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων πραγματοποίησαν Π.Ο.Ε. & ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.”

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 αντιπροσωπεία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.)  και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Γιώργο Παρχαρίδη, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.  και Αντιπρόεδρο της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Χρήστο-Δημήτριο Τοπαλίδη, τον Βουλευτή, Γ.Γ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.  Γιάννη Αντωνιάδη,  τον Πρόεδρο του Σ.Πο.Σ. Νότιας Ελλάδος και Νήσων και μέλος του Δ.Σ. της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Γιώργο Βαρυθυμιάδη  επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων όπου και πραγματοποίησε επαφές με βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων επί θεμάτων που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Την ίδια  ημέρα το απόγευμα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα όπου και συζητήθηκε το θέμα της Διεθνούς Αναγνώρισης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς και η συμπαράσταση  του Υπουργείου Εξωτερικών στη διοργάνωση ενός συμποσίου με θέμα τη Γενοκτονία από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος  την περίοδο  της εβδομάδας της 19ης Μαΐου 2016.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

H Γενική Γραμματέας Γεωργία Κυριακίδου