Θεσσαλονίκη, 18/ 05/ 2023


Θέμα: “Συνάντηση Προέδρου Π.Ο.Ε. κ. Γεωργίου Βαρυθυμιάδη με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.”

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους Ομοσπονδιών.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για καίρια ζητήματα που αφορούν τον Ποντιακό χώρο, καταθέτοντας και γραπτώς τα αιτήματά μας.

Στη συνάντηση ο κ. Βαρυθυμιάδης κάλεσε τον Πρωθυπουργό όπως ξεκίνησε τη θητεία του κηρύσσοντας την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου για το έγκλημα της Γενοκτονίας που διοργάνωσε η Π.Ο.Ε. στην Αθήνα και ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός που παρευρέθηκε σε Συνέδριο Γενοκτονίας, αντιστοίχως και αύριο 19 Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου να παρευρεθεί στις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης στην Πλατεία Συντάγματος ως πρώτος Πρωθυπουργός της χώρας που δίνει το παρών σε κεντρική εκδήλωση ανήμερα της 19ης, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία και στη διεθνή κοινότητα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.