Θεσσαλονίκη,  01-11-2023

Αριθμ. Πρωτοκόλλου: 138


ΠΡΟΣ: Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων – μελών του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης.

ΘΕΜΑ: 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ενημερώνει τα σωματεία – μέλη του σχετικά με τη συγκρότηση και συμμετοχή μικτού χορευτικού τμήματος του συνδέσμου στο 17ο  Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα οι χοροί που θα παρουσιασθούν από το  τμήμα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης είναι οι εξής:

  1. ΚΑΒΑΖΙΤΑΣ
  2. ΣΑΡΙΚΟΥΖ ΠΑΦΡΑΣ
  3. ΑΡΧΟΥΛΑΜΑΣ
  4. ΤΕΡΣ
  5. ΚΟΤΣΑΡΙ

Δοκιμαστικές πρόβες θα πραγματοποιηθούν στον χώρο εκδηλώσεων του πρώην στρατοπέδου «Μεγάλου Αλεξάνδρου» (Ελευθερίου Βενιζέλου έναντι 129 Αμπελόκηποι) και εναλλακτικά λόγω καιρού στις εγκαταστάσεις του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών ( Ζαχ. Γουναρίδη 1 Συκιές), τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2023 ώρα 18:00
  • Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 ώρα 18:00
  • Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 ώρα 18:00
  • Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 ώρα 18:00
  • Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 ώρα 18:00

Επικεφαλής συντονιστής και επιβλέπων των όσων καθορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας ορίζεται ο χοροδιδάσκαλος κ. Πετρίδης Αμανάτιος (Μάκης) ενώ συνδρομή θα παρέχουν χοροδιδάσκαλοι  του Νομού Θεσσαλονίκης που εξέφρασαν σχετική επιθυμία.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής των χορευτών-τριών, η συμμετοχή στις δοκιμαστικές πρόβες, η καλή γνώση των χορών καθώς και η πιστή εφαρμογή των όσων ορίζονται από την σχετική οδηγία της Ομοσπονδίας.

Με ευθύνη των Σωματείων θα υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία του τμήματος, λίστα όπου θα αναφέρεται η επωνυμία του  συλλόγου και τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο χοροδιδασκάλου και τηλέφωνο, ονοματεπώνυμο χορευτή, ηλικία και τηλέφωνο.

Με ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκροτείται ειδική επιτροπή διοικητικής μέριμνας και τεχνικής υποστήριξης.

Εν αναμονή της μεγαλύτερης γιορτής της ποντιακής παράδοσης απευθύνουμε πατριωτικό κάλεσμα και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Πληροφορίες για τυχόν αλλαγή στο πρόγραμμα θα ενημερώνονται οι χορευτές μέσω των εκπροσώπων των σωματείων, των χοροδιδασκάλων καθώς και στην σελίδα του Σ.Πο.Σ Νομού Θεσσαλονίκης στο Facebook https://www.facebook.com/Sposthessalonikipampontiaki

Με εκτίμηση

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Παύλος Γαλεγαλίδης

Η Γενική Γραμματέας Στέλλα Γεωργιάδου