Θεσσαλονίκη, 13/ 02/ 2023

Αρ. Πρ.:11381


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στην Αλεξανδρούπολη.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Νομού Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός» στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου του Σ.ΠΟ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Δέσποινα Κοτακίδου και το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία.

Νωρίτερα αντιπρόσωποι της ομοσπονδίας παρέστησαν στο Συνέδριο των Νεοπροσφύγων που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. αποφάσισαν να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 1 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη όπως και την επόμενη 8 Μαρτίου στην Αθήνα, με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (Π.Ο.Σ.Ε.Π.), ζητώντας από την πολιτεία την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 2023 σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου.

Η κα. Κοτακίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδη,  απονέμοντας του, αντίγραφο της φανέλας της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου «Πόντος» Μερζιφούντας, που ιδρύθηκε από μαθητές και αποφοίτους του Κολλεγίου «Ανατόλια».

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου