Θεσσαλονίκη, 25/ 01/ 2024

Αρ. Πρ.:12001


Θέμα: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στον Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «Παναγία Σουμελά».”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, για το νέο έτος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Περιφερειακού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ.Ευστάθιο Κατσίδη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Χατζεϊπίδη Μιχαήλ καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόθυμη και υποδειγματική φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Ελίνα Διαμαντοπούλου και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Δημοτικού Ωδείου κ. Γεώργιο Κοκαβίδη οι οποίοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Με την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της χρονιάς το Δ.Σ. έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ τυχερός στάθηκε ο Πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου κ. Σαββίδης Πολύκαρπος οποίος κέρδισε το φλουρί.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων Μνήμης της 19ης Μαΐου, το 18ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών και η 18η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του βίντεο «Πυρρίχιος Χορός. Σέρρα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 6.30μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη ενώ μετά από απόφαση του Δ.Σ. όλες οι εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς θα είναι αφιερωμένες στα 50 χρόνια από την κατοχή της Κύπρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του, η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2024 σε συνεργασία με τον Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου