Θεσσαλονίκη, 03/ 02/ 2022
Αρ.Πρ.: 10540

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε., Κυριακή 30/ 01/ 2022.”

     Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2022, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση», τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.
     Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιο Αφεντούλη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.
     Χαιρετισμό στη συνεδρίαση απηύθυναν ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας Αρχιμανδρίτης κ.κ. Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Αφεντούλης, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιος Αφεντούλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γρηγόριος Κεσαπίδης, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των σωματείων της περιοχής.
     Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ έκοψαν τη βασιλόπιτα, καλωσορίζοντας το νέο έτος. Τυχερός στάθηκε ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Χριστόδουλος, ο οποίος βρήκε στο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου το τυχερό φλουρί.
     Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, η Ίδρυση υποτροφίας “Σεβαστού Κυμινήτη” στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η πορεία της έκδοσης των πρακτικών του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας, δράσεις σχετικά με την ποντιακή διάλεκτο, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και προτάσεις για μέτρα στήριξης, που αφορούν τα προβλήματα και τη λειτουργία των συλλόγων.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την επόμενη συνεδρίασή του στις 27 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Γρεβενών «Βέντζι» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.
Με εκτίμηση,
για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης
Η Γενική Γραμματέας, Αθηνά Σωτηριάδου