Θεσσαλονίκη, 03/ 11/ 2021

Αρ.Πρ.: 10433


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στο Αγρίνιο.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 31 Οκτωβρίου 2021 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» στο Αγρίνιο τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωποι των σωματείων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων καθώς και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου. Με την παρουσία τους τίμησαν η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Περιφερειακή Σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής κα. Αμαλία Βούλγαρη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου κα. Μαρία Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» κ. Θεόδωρος Σεϊτανίδης, ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου κ. Γεώργιος Σταύρου και ο τοπικός σύμβουλος κ. Γρηγόριος Πάνου καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» κ. Παύλος Θεοδωρίδης.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» κ. Δημοσθένη Σιδηρόπουλο για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης υπήρξε η συνάντηση των αντιπροσωπειών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Επαναπατριζόμενων Ελλήνων – Ποντίων (Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.)με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, όπου συζητήθηκαν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας, όπως είναι τα δάνεια, η εθνική σύνταξη και το επίδομα του Ο.Γ.Α.

Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις για την 9η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 28 Νοεμβρίου 2021 στην Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, στις 19 Δεκεμβρίου 2021 στην Θεσσαλονίκη και στις 23 Ιανουαρίου 2022 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

 Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου