Θεσσαλονίκη,19/ 04/ 2022

Αρ.Πρ.: 10693


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στην Αθήνα.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου 2022, η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού κα. Όλγα Πολυχρονιάδου, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωποι των σωματείων του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τρόποι βοήθειας για τους ομοεθνείς μας και τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, η διοργάνωση των εκδηλώσεων Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, η προετοιμασία του συνεδρίου για την Ποντιακή διάλεκτο και η προκήρυξη του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Π.Ο.Ε., η διοργάνωση της 16ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ποντιακής Νεολαίας καθώς επίσης και η παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας της Π.Ο.Ε. που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 7-5-2022 στη Θεσσαλονίκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την επόμενη συνεδρίαση του στις 8-5-2022 στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου