Θεσσαλονίκη, 03/ 06/ 2021

Αρ.Πρ.: 10275


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε. στην Καλαμαριά.”

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30-5-2021 η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της «Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς», στην Θεσσαλονίκη, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ακόμη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης ενώ με την παρουσία του τίμησε και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Ιωάννης Δαρδαμανέλης.

Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της «Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς» κ. Κωνσταντίνο Ζώη για την πρόθυμη παραχώρηση των εγκαταστάσεων, της υποδειγματικής φιλοξενίας καθώς και για την στήριξη στις δράσεις της ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια των εργασιών της συνεδρίασης στον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλη, αποδόθηκε τιμής ένεκεν καρφίτσα πέτου με το επετειακό λογότυπο της Γενοκτονίας “G”. O Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της ομοσπονδίας και τους συνεχάρη για το έργο τους, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό και ενημέρωσε πως οι ενέργειες για την τοποθέτηση μνημείου για τον προσφυγικό ελληνισμό στον χώρο που βρίσκονταν τα λοιμοκαθαρτήρια της Καλαμαριάς εξελίσσονται ικανοποιητικά. Ακόμη εξέφρασε την προθυμία του για συνεργασία προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε θέματα πολιτισμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν του απολογισμού των εκδηλώσεων Μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα αλλά και του οικονομικού απολογισμού, συζήτησε θέματα της επικαιρότητας και τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε αυτά, καθώς επίσης ενέργειες και δραστηριότητες των επόμενων μηνών.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οι επόμενες συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στις 25-7-2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, στις 29-8-2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στις 19-9-2021 σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης. Η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας προγραμματίζεται για τις 3-10-2021, για την οποία θα σταλεί στα σωματεία μέλη της ξεχωριστή ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου