Θεσσαλονίκη, 07/ 10/ 2015
Αρ.Πρ.: 074

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας Π.Ο.Ε. – Παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ειδομένη του Νομού Κιλκίς.”

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Π.Ο.Ε. μαζί με νεολαίους των σωματείων της Ομοσπονδίας, παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στους πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ειδομένη του Κιλκίς.
Μετά τη συγκινητική ανταπόκριση των νεολαίων, δημιουργήθηκε αποστολή παράδοσης των ειδών που συγκεντρώθηκαν ώστε οι νέοι να έρθουν σε άμεση επαφή με τους πρόσφυγες και να κατανοήσουν βιωματικά την αξία της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η βοήθεια στους πρόσφυγες από τη Συρία δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί χωρίς την ενεργοποίηση των ποντιακών σωματείων και των μελών τους, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Η Νεολαία της Π.Ο.Ε. κατάφερε να δώσει μια ελάχιστη βοήθεια στους εθελοντές του Νομού Κιλκίς, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά τους και αποδίδοντας ένα φόρο τιμής στη μνήμη των γενοκτονημένων προγόνων μας.
Ευχαριστήσουμε τον Ερυθρό Σταυρό, τους Γιατρούς του Κόσμου, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, καθώς και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν και μας ξενάγησαν στον άψογα οργανωμένο χώρο που έχουν δημιουργήσει εκεί.
Η προσπάθεια δε σταματάει εδώ. Όσο υπάρχει ανάγκη για βοήθεια, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, στο μέγιστο βαθμό. Η επόμενη κίνηση θα γίνει στο 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το Σάββατο 17/ 10/ 2015 στη Λευκόβρυση Κοζάνης, όπου θα συλλεχθούν για ακόμα μία φορά αγαθά τα οποία θα παραδοθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη του Νομού Κιλκίς. Τα Σωματεία, καθώς και όποιος επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθεια, μπορούν να απευθυνθούν στα εκάστοτε Σ.ΠΟ.Σ. στα οποία ανήκουν.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γρηγόρης Κεσαπίδης

Η Γραμματέας Αφροδίτη Ζαμανίδου