Θεσσαλονίκη, 01/ 10/ 2021
Αρ.Πρ.: 10408

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ” Υψηλάντεια 2021 – Διήμερο εκδηλώσεων για τη «Μάχη της Πέτρας». “

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 το διήμερο των εκδηλώσεων για τη «Μάχη της Πέτρας» στον Υψηλάντη Βοιωτίας.

Οι συνδιοργανωτές, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος & Νήσων της Π.Ο.Ε., ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα “Υψηλάντη” του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, τίμησαν με ξεχωριστή λαμπρότητα την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν και οι Ποντιακοί Σύλλογοι από τον Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων της Ομοσπονδίας μας με τα λάβαρα τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, οι Βουλευτές του Νομού Αντρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και η Γεν. Γραμματέας της Π.Ο.Ε. Αθηνά Σωτηριάδου. Από τον Σ.Πο.Σ. Ν. Ελλάδος & Νήσων παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Χρίστος Δημόπουλος, ο αντιπρόεδρος Τριαντάφυλλος Υφαντίδης και το μέλος του Δ.Σ. Στέλιος Ευσταθιάδης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι της στρατιωτικής & πολιτικής ηγεσίας.

Τα αποκαλυπτήρια της στήλης, αφιερωμένης στη Μάχη της Πέτρας και τον Δημήτριο Υψηλάντη, είναι προσφορά της Π.Ε. Βοιωτίας και έγιναν με τη μουσική συνοδεία από τον λυράρη Ηλία Υφαντίδη.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου