Θεσσαλονίκη, 3/ 12/ 2014

Αρ.Πρ.:7009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Ψήφισμα 10ου Συνεδρίου Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.”

Όλοι εμείς οι σύνεδροι του 10ου Συνεδρίου των Αντιπροσώπων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που έλαβε χώρα στην Αθήνα την 30η Νοεμβρίου 2014 ανανεώνουμε τους όρκους μας στα ιδανικά και τους καταστατικούς σκοπούς της Ομοσπονδίας μας και ομόφωνα:

1) Διατρανώνουμε τη βούληση μας για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και τη Διεθνή Καταδίκη της Τουρκίας. Ορίζουμε τη φετινή χρονιά  ως χρονιά αφιερωμένη στη Γενοκτονία των προγόνων μας και καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του Ποντιακού χώρου σε συστράτευση για την επίτευξη του υπαγορευομένου από την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στους προγόνους και τις ρίζες μας, την ηθική και τις πανανθρώπινες αξίες  στόχου.

2)Διατυπώνουμε για πολλοστή φορά την αντίθεση μας με το παράνομο νομικό και διοικητικό καθεστώς του Ν.Π.Δ.Δ. Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση την αταλάντευτη θέση της Ομοσπονδίας στον αγώνα για την αποκατάστασητης νομιμότητας, ήτοι η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης του Ιδρύματος να εκλέγεται και όχι να διορίζεται.

3) Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για τη διακοπή των συντάξεων και της υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων υπερηλίκων γερόντων μας. Επί δύο σχεδόν έτη γινόμαστε αποδέκτες υποσχέσεων, από μέρους της κυβέρνησης, για την αποκατάσταση της αδικίας, δυστυχώς όμως όλες διαψεύδονται. Καλούμε την πολιτική ηγεσία της χώρας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να εξαφανίσει τον άκρως αντιδημοκρατικό και απάνθρωπο Νόμο, που οδηγεί στην φυσική εξόντωση των γερόντων μας.

Οι Σύνεδροι