Θεσσαλονίκη, 08/ 08/ 2019

Αρ.Πρ.: 9355


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Ανακοίνωση χορών που θα παρουσιαστούν στο 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.”

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε) ανακοίνωσε το 2019 ως επετειακό έτος των 100 ετών από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος είναι αφιερωμένο στην εκατονταετία από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ  «PAOK SPORTS ARENA», στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ώρα 18.30, υπό την  ευθύνη και συντονισμό του Συνδέσμου  Ποντιακών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή άνω των 3.000 χορευτών από όλη την Ελλάδα .

Χορευτές, χοροδιδάσκαλοι, καλλιτέχνες, εθελοντές, ειδικοί συνεργάτες και μέλη των ποντιακών σωματείων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος θα συμμετάσχουν και θα συντονίσουν το επετειακό 15Ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών όπου θα βρεθούν και θα παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΧΟΡΟΙ

Οι χοροί που προτάθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Χορού-Λαογραφίας-Ενδυμασίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

Σ.ΠΟ.Σ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

1.Λετσίνα

2.Ούτσαϊ

3.Καλόν Κορίτς

4.Φόνα

5.Κοτς

Σ.ΠΟ.Σ Νότιας Ελλάδος & Νήσων

1.Κότσαρι

2.Ομάλ

3.Έτερε

4.Κοτσαγγέλ

5.Αρχουλαμάς

Σ.ΠΟ.Σ Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου

1.Σερενίτσα

2.Τυρφών

3.Σαρίκουζ Διπλό

4.Καβαζίτας

5.Τικ Διπλό

Σ.ΠΟ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας

1.Τρυγώνα

2.Τερς

3.Τεκ Καϊτέ

4.Ομάλιν

5.Τικ μονόν

Σ.ΠΟ.Σ Ν. Θεσσαλονίκης

1.Τρομαχτόν

2.Διπάτ

3.Σαρίκουζ Πάφρας

4.Εμπρ΄οπίς

5.Πατούλα

Για τις λοιπές λεπτομέρειες και στοιχεία που αφορούν την διοργάνωση του 15ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα ανακοινωθούν με νέα δελτία τύπου.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης