Θεσσαλονίκη, 12/ 04/ 2019

Aρ.Πρ.: 9128


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Αντιδράσεις Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος απέναντι στις δηλώσεις Καιρίδη.”

Δεν αποτελεί έκπληξη η ύπαρξη ενός ακόμη αρνητή της Γενοκτονίας στο εγχώριο πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς ο ιστορικός αναθεωρητισμός εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε κάθε έκφανση του δημοσίου διαλόγου.

Κοινή συνισταμένη βέβαια όλων των εκφράσεων του είναι η αποδόμηση ιστορικώς αποδεδειγμένων και αποδεκτών, από την συντριπτική πλειοψηφία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, γεγονότων όπως η συντελεσθείσα  Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των υπολοίπων  Ελλήνων και χριστιανικών λαών της Ανατολής.

Ιδιαίτερα δε στο ζήτημα της Γενοκτονίας οι απόψεις των αρνητών-αναθεωρητών ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις του βαθέως Τουρκικού Κράτους. Θεωρούμε πως ειδικά το έτος 2019, που έχει οριστεί ως εκατονταετία της Γενοκτονίας των προγόνων μας, η υποψηφιότητα αρνητών προσβάλει βάναυσα το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού. Προειδοποιούμε πως η αντίδραση του οργανωμένου ποντιακού χώρου θα αποτυπωθεί στις κάλπες.

Απαιτούμε από όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν άπαξ δια παντός την θέση τους πάνω στο ζήτημα της Γενοκτονίας.

Ειδικά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο ψηφοδέλτιο της οποίας έχει συμπεριληφθεί ο αρνητής κ. Καιρίδης, απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της προσβολής και την αποπομπή του.

Δηλώνουμε δε πως θα στεκόμαστε απέναντι σε κάθε αρνητή. Πεποίθηση μας είναι πως σε μία σύγχρονη δημοκρατία δεν έχει θέση σε κανένα κόμμα οποιοσδήποτε αρνείται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης