Θεσσαλονίκη, 11/ 11/ 2022

                   Αρ.Πρ.: 11213


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Δάνεια – Κατάθεση από Δικαστικό Επιμελητή της Αναφοράς – Ανοιχτής επιστολής.”

Πριν από ένα χρόνο, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων (Πα.Σ.Ε.Ε.Ε.Π.), συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα για το φλέγον θέμα των δανείων των νεοπροσφύγων. Ο κ. Υπουργός είχε αναφερθεί στη λειτουργία πλατφόρμας για 240 δόσεις στην εφορία και 420 δόσεις στις τράπεζες, ώστε οι συμπατριώτες μας νεοπρόσφυγες να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους. Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά έχουμε διαπιστώσει ότι δεν εφαρμόζεται τίποτα από τα παραπάνω.

Μέσα στο τρέχον έτος, προσπαθήσαμε αρκετές φορές να επικοινωνήσουμε και να θέσουμε το ζήτημα εκ νέου, γιατί το πρόβλημα υφίσταται μέχρι σήμερα και δεν έχει δοθεί κανενός είδους λύση. Στείλαμε επιστολές  σε όλα τα κόμματα, τους βουλευτές και τους αρμόδιους υπουργούς όπου τους παραθέταμε όλα τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, ώστε να δρομολογηθεί μία λύση και οι νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας να γνωρίζουν πως να πορευθούν.

Δυστυχώς, δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Αποφασίσαμε να προβούμε στην αποστολή της  Αναφοράς-Ανοιχτής Επιστολής με δικαστικό επιμελητή προς τον Υπουργό Οικονομικών, η οποία και κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στους Προέδρους των Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής και στις ενδιαφερόμενες Τράπεζες.

Η Αναφορά-Ανοιχτή Επιστολή υπογράφεται από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων, την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματίων και Συλλόγων Ομογενών Παλιννοστούντων Μακεδονίας-Θράκης, την Πανελλήνια Ποντιακή Ένωση Επιστημόνων Παλιννοστούντων και του Σωματείου Ελλήνων Ομογενών Χαλκιδικής «Η ΝΙΚΗ».

Παρακάτω επισυνάπτεται η εν λόγω Αναφορά-Ανοιχτή Επιστολή.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

Η Γενική Γραμματέας  Αθηνά Σωτηριάδου

Εδώ μπορείτε να δείτε την επιστολή Αναφορά – Ανοιχτή επιστολή.