Θεσσαλονίκη, 04/ 05/ 2023

Αρ.Πρ.:11


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: “Συντονισμένες Αιμοδοσίες των Σωματείων των  Περιφερειακών Ενοτήτων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το διάστημα  Μαΐου – Αυγούστου, με κεντρικό σύνθημα: «Δίνω αίμα, για το αίμα που χάθηκε».

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σας ανακοινώνει πως για ακόμα μια φορά θα λάβουν χώρα ανά το Πανελλήνιο, συντονισμένες αιμοδοσίες με κεντρικό σύνθημα «Δίνω αίμα, για το αίμα που χάθηκε»..

Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει τον μήνα Μάιο, που είναι αφιερωμένος στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, και φέτος -για πρώτη φορά- θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, λόγω των αυξημένων αναγκών για φιάλες αίματος την περίοδο εκείνη, σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσέλευση αιμοδοτών.

Κάθε μήνα (Μάιο – Αύγουστο), θα πραγματοποιούνται, σε συνεργασία με τα εκάστοτε Σωματεία, αιμοδοσίες στις πέντε επιμέρους Περιφερειακές Ενότητες της Ομοσπονδίας. Η δράση θα ξεκινήσει τον Μάιο, ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον Ιούνιο θα συνεχίσει η Π.Ε.Ν. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Έπεται τον μήνα Ιούλιο η Π.Ε.Ν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ενώ ο κύκλος των αιμοδοσιών θα κλείσει με την Π.Ε.Ν. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, τον Αύγουστο.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέσω ανακοινώσεων, θα  μπορείτε να δείτε σε ποια σημεία, ποιες μέρες και ώρες και από ποια Σωματεία πραγματοποιούνται αιμοδοσίες σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας.

Με το πέρας της δράσης, θα δημοσιευτεί Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου, με στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τη συμμετοχή του κοινού στη δράση αυτή, της οποίας σας καλούμε να γίνετε μέρος!

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Σ.Ε.Ν.

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χατζηκυριακίδης

Η Γενική Γραμματέας Ανθούλα Παλασίδου