Θεσσαλονίκη, 07/ 05/ 2019

Αρ.Πρ.: 9206


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Η Π.Ο.Ε. χαιρετίζει τη διοργάνωση του Διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι συνέπειές (1908-1923)».”

Το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος χαιρετίζει τη διοργάνωση του Διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου «Η Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι συνέπειές (1908-1923)», που διοργανώνει η Έδρα Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ. (10-12/5) στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή καθώς και τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών.

Η ίδρυση έδρας ποντιακών σπουδών αποτέλεσε διαχρονικό αίτημα του οργανωμένου ποντιακού ελληνισμού και λειτουργεί σήμερα χάριν της ευγενικής στήριξης του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη, απέναντι στην οποία στεκόμαστε με ευγνωμοσύνη.

Με το παρόν καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας να συμμετέχουν στις εργασίες του Συνεδρίου, αλλά και συνολικά να αγκαλιάσουν και να συνδράμουν το παραγόμενο έργο καθώς η Έδρα Ποντιακών Σπουδών πρέπει και επιβάλλεται να αποτελεί σημείο αναφοράς και φάρο στις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι για την διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των προγόνων μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης

Ο  Γενικός Γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης