Θεσσαλονίκη, 31/ 03/ 2014

Αρ.Πρ.: 6658


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: “Εθιμοτυπική επίσκεψη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη.”

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος μέσα στο πλαίσιο των επισκέψεων του στις αρχές της πόλεως μας, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα την προγραμματισμένη εθιμοτυπική και όχι μόνο, επίσκεψή του στον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μπουτάρη.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα συνεργασίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί ειδικών θεμάτων, που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό, αλλά και επί γενικών θεμάτων της πόλεως.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία των έργων του μετρό, στην σπουδαιότητα των αρχαιολογικών ευρημάτων, στην καθαριότητα της πόλεως, στη νέα παραλία και στο τουριστικό ενδιαφέρον που σημειώνει η πόλη.

Δέχθηκε με χαρά τα αιτήματα του Διοικητικού Συμβουλίου για συνεργασία στα θέματα  του πολιτισμού και σημείωσε το ενδιαφέρον του για την διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου και της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού. Αναφέρθηκε επίσης σε μελλοντικές από κοινού πρωτοβουλίες διεκδίκησης από την πολιτεία, που θα ικανοποιήσουν τον προσφυγικό γενικά ελληνισμό.

Τέλος, επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε και η προσεχής εκδήλωση μνήμης της 19ης Μαΐου, για την οποία ήδη έχει εγκρίνει την χρήση της πλατείας από προγενέστερη αίτηση μας και δήλωσε ότι αποτελεί θεσμό πλέον η εκδήλωση αυτή, με την αμέριστη αρωγή του δήμου  για την πραγματοποίησή της, προς ικανοποίηση όλων των ποντιακών δυνάμεων της πόλεως και όχι μόνο.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι τα 431 πρωτοβάθμια ποντιακά σωματεία μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ανά την επικράτεια εκ των οποίων 90 και πλέον ανήκουν στον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ν. Θεσσαλονίκης (Σ.Πο.Σ.) αποτελούν την πιο ισχυρή πολιτιστική δύναμη, μεταξύ άλλων, που ενισχύουν και ενδυναμώνουν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.

Ο  Γενικός Γραμματέας, Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης, Δικηγόρος